Zážitky, pocity a dojmy z letu balónem POHODA

Na této stránce máte prostor vyjádřit své zážitky z letu balónem POHODA. Budeme rádi pokud se i vy o svůj zážitek podělíte s ostatními lidmi.

Přidat komentář


Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. Pěkný let (Ondřej, Veronika, Helena a Zuzka, 14. 10. 2013 17:28:26) Odpovědět

    Letěli jsme balónem přes Vysočinu, měli jsme krásné počasí a vítr nás vál přesně tudy, kudy jsme chtěli. Posádka, jež nám let zajišťovala, byla velice příjemná a profesionální. Kromě samotných zážitků z výhledu a podobně jsme se dozvěděli i mnoho zajímavých informací ze světa balónového létání. Celkově to bylo super!

  2. Pohoda s "Pohodou" (Vlastimil Hladík, 18. 7. 2013 9:41:12) Odpovědět

    Ahoj "Vzduchoplavci" :-) Vloni na podzim jsem obdržel dárkový poukaz na let balonem. Půl roku jsem si musel počkat na vhodné podmínky, ale stálo to za to!!! :-) Nejkrásnější dojem??? Balzám na dnešní uspěchanou dobu - odpoutáte se od země a jste v souznění s "živly" které Vás přijmou mezi sebe, vychutnáte si v klídku všechny krásy okolí.......okořeníte to lehkým adrenalinem při přistání.......prostě neskutečný zážitek, který se vymyká dnešní uspěchané době. Vše jen a jen vřele doporučuji, je to nezapomenutelný zážitek pro mne, manželku a syna, který na poslední chvíli obsadil volné místo. Letěli jsme 4.7.2013 z Havlíčkova Brodu a přistály v Polné.......ale to v tom zážitku není skoro podstatné.....:-):-)
    Vlasta Hladík, baron fon Věžnička!! :-):-)

  3. S Pohodou v pohodě (Jarmila Kosková, 7. 10. 2012 18:34:33) Odpovědět

    Letěli jsme ve středu 3. října 2012 z Herálce pod Žákovou horou. Byl krásný podzimní den, plný sluníčka a jeho západ byl nádherný. Své dojmy prostě nemohu vyjádřit slovy . To se musí zažít, ten krásný pohled z takové výšky a vůbec vše ostatní kolem. Poděkování patří i našemu bezva pilotovi panuLadislavu Koubovi. mohu každému doporučit. Kdo chce zažít něco nevšedního let balonem mu to jistě splní. Zkrátka s POHODOU je vše v pohodě. Ještě jednou všem děkuji Jarka Kosková s přítelem

  4. Z Jihlavy (Miluše Zitová, 26. 3. 2012 13:42:59) Odpovědět

    Letěli jsme ve čtvrtek 22.3.2012, jaro už bylo cítit ve vzduchu, krásné počasí, sluníčko, žádný velký vítr. O letu bych mohla napsat slohovou práci, ale popsat vše jedním slovem, je skoro těžší, takže já píši za všechny naše pocity, že to bylo opravdu od začátku až do konce NADPOZEMSKÉ :-) Děkujeme.

  5. Svítání v Telči (Škvařil Aleš, 3. 10. 2011 13:13:20) Odpovědět

    Pomalu začíná svítat, balon zaplňuje přes polovinu Telčského náměstí. Lidé z okolních domů, pokud jim balonová záclona povolí, vyhlíží s očekáváním z oken. Je bezvětří a balon s posádkou začíná zvolna stoupat. Pod námi zůstává hlouček turistů s fotoaparáty. Otevírá se nádherné panorama. Díváme se na hodiny kostelní věže, které jsou ve výšce přímo před námi. Lemované Telčské podloubí a zámek s parkem je jako na dlani. Ve výšce je kupodivu ticho, zmizel hluk silnic. Balon lehce a pomalu pluje nad městem. V tichosti, pohledem vzduchoplavců sledujeme krásu sluncem zalité scenerie z ptačí perspektivy...
    Tento zážitek byl pro mě zcela vyjímečný a udržím si ho v paměti po léta. Let balonem mohu doporučit lidem všech věkových kategorií, kteří podobnou krásu vnímají. Díky.

  6. Bez obav a v pohodě ! (Jiří Rynda, 22. 8. 2011 20:29:05) Odpovědět

    Zcela nejprve veliká radost, že vůbec poletím a hned na to obrovská zvědavost co to se mnou udělá. Zjištění bylo rychlé a zcela přirozené. Žádné pocity obav, anebo strachu. Jenom a jenom údiv, pocit nádhery a naprostá snaha veškeré pocity co nejvíce akumulovat a nechat si je na dlouho v sobě. A to se podařilo. První vzlet provází tolik zážitků, že snaha je zde zaznamenat by možná skončila zmatkem. Jedno vím ale jistě, toto nebylo naposledy a jak to půjde, rychle si to zopakuji !

  7. Když jsem si vzlétla pro kus modrého z nebe… (Ivona Neuwirtová, 14. 6. 2011 14:10:53) Odpovědět

    Znáte to. Let balónu nás všechny vlastně fascinuje a dovede na dlouhou chvíli upoutat náš pohled k obloze. Dětem se obvykle zatají dech. A opravdu jen dětem? Pro někoho je plutí v balónu adrenalin, pro dalšího relax, při kterém si zkrátka a dobře čistí hlavu. Moje první vzlétnutí s horkovzdušným balónem Ostrov Pohoda v sobě nakupilo obojí.

    I když byl loňský srpen známkou spíše příchozího podzimu, nám počasí vyšlo skvěle. Zážitek z podvečerního letu se ani po necelém roce z hlavy nevypařil.

    Startovali jsme nedaleko Jihlavy a všechno pro nás bylo nové. Baterky ve foťáku se měly co ohánět a ke konci letu už byly dokonale unaveny. Kromě pořizování desítek a desítek snímků jsme i přiložili ruku k dílu. Někdy trochu neomaleně, ale o to více s chutí. Vždyť za jak dlouho se mi znovu podaří pomáhat u balónového startu? Společnými silami s dalšími vzduchoplavci jsme rozprostřeli balón na nenápadné loučce a vstřebávali všechny pilotovy instrukce. V ten okamžik mi došlo, že za pár minut už vážně letíme!

    Ptačí perspektiva na sebe nenechala dlouho čekat. Najednou se keře měnily v krtčí hromádky, stromy se skromně vzdalovaly, z rybníků se stávala malá zahradní jezírka. Všude kolem ticho a klid. A my vše sledovali s nadšením i pokorou. O jakou parádu člověk přichází, když tohle nezažije… A Dobronín? Vypadá najednou jak skládací puzzle. Ladné srnky, i divoká prasata v kukuřici. Pohled na miniaturní kombajny Vás na mžik vrátí zpátky do dětství. V balónu vidíte nádhernou realitu, zároveň však můžete dosyta snít.

    Letěli jsme poprvé. Naše zvědavost byla nekonečná a náš pilot nám ochotně všechno ukazoval, vysvětloval a popisoval. K našemu potěšení jsme se dvakrát dotkli země, abychom v mžiku zase zahanbili gravitaci.
    Západ slunce ohlašuje brzký příchod a nás čekalo přistávání. Hodinový let se pod vlivem všech dojmů zdál zatraceně krátký. Poslední minuty letu jsem neskrývaně hltala do posledního doušku a zpátky se mi nechtělo.
    Po tradičním balonářském křestu se vracím domů už jako Komtesa Ivona ze Záborné, a ten kus modrého z nebe – tak ten mám doma doteď.

    Ivona Neuwirtová

předchozí 1 | 2
následující

Kontakt

Ostrov Pohoda s.r.o.
Vladan Caha
objednávky letů
602 265 265
Piloti:
Ing. Petr Klička
Ladislav Kouba
Nikola Kličková

 

Ostrov Pohoda s.r.o.